joi, 18 noiembrie 2010

Blogul tinerilor a implinit un anisor

Vrand nevrand suntem parte a unei lumi globalizate care depaseste toate recordurile, sparge toate barierele, dezvoltandu-se intr-un ritm ametitor.Astfel Facebook-ul a ajuns sa aiba jumatate de milliard de utilizatori, Google-ul a anunţat că motorul său de căutare pentru imagini, care indexează peste 10 miliarde de fotografii, a înregistrat 1 miliard de vizualizări pe zi.La nivel global numarul utilizatorilor de internet va depasi in 2010 doua miliarde, insa cresterea este una galopanta. China si-a crescut numarul de utilizatori cu 29 de procente fata de anul trecut. Au ajuns la cifra de 420 de milioane de internauti. Vrand nevrand, Biserica trebuie sa se adapteze acestei lumi online pe care o poate intelege tot mai greu, o poate controla tot mai putin, si se identifica tot mai firav in ce priveste valorile comune. Un lucru e sigur: aceasta lume online are nevoie de iubire, iar iubirea adevarata vine de la Dumnezeu si ar trebui sa fie gasita in Biserica Sa. Biserica trebuie sa ofere aceasta iubire.

In contextul in care traim blogul tinerilor unei biserici este cat un fir de nisip dintr-un ocean, cat o boaba de mustar, sau cat o firmitura dintr-o paine de o suta de tone. Insa samanta Evanghelie desi firava creste intotdeauna pe cai nestiute de noi, cinci paini si doi pesti pot hrani multimi la care n-am visat, iar glasul care striga in pustie se poate auzi pana la marginile pamantului. Ne-am reunit in jurul unui nume: Hristos. Avem o deviza: Inchinarea. Ne caracterizeaza: Tineretea. Avem un defect: Credinta. Luptam cu cea mai periculoasa arma : Dragostea.

Pentru ca tineripentruHristos.blogspot.com a implinit un an, nu uitati ca Dumnezeu poate lucra si asa. Nu uitati ca este nevoie de fiecare dintre voi. Iar pentru acest anisor felicitari tuturor celor ati colaborat la realizarea lui.

Sorin Giurgiu

Un comentariu: