duminică, 7 noiembrie 2010

Sa citim o carte ( III )


O viata sub semnul slujirii.
“Minute ce se transforma necrutator in ore se scurg irezistibil in clepsidra vremii facand loc zilelor, lunilor, anilor… Daca am urmari cu rabdare secundarul neobosit al unui ceasornic timp de un minut gandindu-ne la importanta fiecarei secunde ce devine istorie, n-am ramane simpli pasageri pe scena vietii.” (Marius Gorcea 1 ianuarie 2000)
Tot despre viata vorbeste si cartea aceasta biografica, despre viata si experientele misionare ale lui Marius Gorcea. Scrisa de sotia acestuia-Marcela Gorcea, cartea este un periplu prin copilarie, tinerete, slujire, familie si nu in cele din urma prin marturiile celor care l-au cunoscut pe Marius-fondatorul misiunii Speranta.
Cartea prezinta timpul copilariei lui Marius, anii de scoala precum si primele tendinte misionare. Tineretea este evocata sub semnul slujirii (la fel ca intreaga carte) prezentandu-se aici decizia luata pentru misiune precum si prima calatorie misionara a grupului ce a devenit “Speranta”. In paginile urmatoare ne este aratata slujirea lui Marius impreuna cu grupul, incepand de la viziunea care au avut-o si pana la proiectele care s-au vazut a fi conceretizate pas cu pas prin mana Creatorului.
Autoarea continua si ne prezinta aspectul familial al vietii cu Marius de la decizia de a forma o familie la viata celor doi petrecuta in lucrare, cu bucurii si greutati pana la ultimele clipe ale celor doi soti impreuna.
Pentru mine cartea este un imblod de a merge mai departe intr-o lume plina de pacat, o marturie extraordinara a unui Dumnezeu atotputernic, o lumina a unei vieti de om traite pentru Dumnezeu.
Recomand aceasta carte cu caldura fiecaruia, “Încolo, ce se cere de la ispravnici, este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui”. (1Corinteni4:2)
Paul

Un comentariu:

  1. foarte interesanta cartea dupa putinele cuvinte spuse mai sus......mai am vreo doua carti la fel si credeti-ma ca merita citite cartile de genul acesta!;)

    RăspundețiȘtergere