marți, 13 decembrie 2011

De ziua Lui...

Se anunta o aniversare...cadouri, betele, mese incarcate, din nou cadouri, flori de toate culorile, mancare aleasa, haine noi si pregatite demult...toate acestea pentru ca azi mergem la aniversare.

Nimeni nu merge acolo fara un cadou, fara flori, sau fara mii de urari de bine.Toate acestea fiind numai si numai pentru sarbatorit...

Dar, se apropie sarbatoarea, marea aniversare a Domnului Isus...am impachetat cadoul?, am pregatit masa, am cules florile, de fapt...toate aceste lucruri ar trebui se transforme intr-un cadou mai simplu...si anume: in inima noastra. Este ea pregatita sa mai priveasca inca odata prosternuta la ieslea cea saraca, in staulul de oi? Este ea hotarata sa se lase condusa ca magii odinioara de steaua calauzitoare? Sau, am uitat asa de usor de sarbatorit incat ne ocupam doar de “petrecere”.

Marea sarbatoare nu este doar o relaxare dupa o saptamana intreaga de curatenie, prajituri si mancare…nu este doar o noapte intreaga de zgriburit pe la casele oamenilor pentru a colinda…craciunul este sarbatoarea Lui…si trebuie sa o vedem ca atare!

Niciodata nu se pune mai mult accent pe simboluri sau pe traditii cand sarbatoritul e de fata, ca el sa fie uitat…dar din nefericire in ziua mare de sarbatoare, Domnul Isus e cam inlocuit cu: bradul, cu Mos Craciun, cu colinda, cu mancarea si distractia .

Sa nu uitam ca odata cu nasterea Lui Mesia , noi am fost mantuiti si eliberati de pacat prin sangele care a curs pe Golgota pentru mine si tine cand El s-a jertfit.

Domnul sa va binecuvinteze pentru a-L putea primi pe Isus in inima..si pentru a trai sarbatoarea aceasta asa cum trebuie pentru El…


Roxana Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu