vineri, 29 noiembrie 2013

Meditatia saptamanii - Arata-le calea!

   


  Am sa va spun o povestire despre un băieţel pe nume Tommy.
   El avea multe probleme la şcoala, şi părea din ce în ce mai greu să ţină ritmul cu ceilalţi. Până şi învăţătoarea se descurajă din cauza greşelilor repetate facute de acest elev al ei. I-a spus mamei că el nu este capabil şi că niciodată nu va dobândi destule cunoştinţe. Dar mama lui Tommy era educatoare. Ea credea în el. Îl învăţa suplimentar acasă şi îl încuraja ori de câte ori avea un eşec. Anii au trecut...iar Tommy a devenit un inventator deţinător a peste 1000 de brevete, printre care se numără fonograful şi primul bec cu incandescenţă. Numele lui este Thomas Edison.
   Aceasta este puterea speranţei!
  Cand Saul din Tars, Apostolul Pavel de mai tarziu, s-a intors dupa experienta convertirii la Ierusalim la frati, acestia au stat retrasi si-l priveau cu suspiciune din cauza trecutului sau de tortionar. Cel care si-a pus in joc reputatia pentru el a fost Barnaba. Dupa ce a inceput sa predice, iudeii l-au amenintat cu moartea, iar fratii l-au imbarcat pe corabie si a plecat la Tars, unde a ramas ani de zile . Au fost ani de umbra. In anii acestia cel care-l cauta sa il ia in misiune la Antiohia este Barnaba. De aici stim cu toti povestea, ispravile, invataturile si alergarea Apostolului Pavel.
   Gândeşte-te azi la cei de lângă tine, şi arată-le calea, spune-le că Dumnezeu are ceva minunat pentru ei şi că nu se sfârşeşte totul aici!

,,Acum e timpul, pe răni balsam să pui,
Acum e timpul, sa spui de iubirea lui,
Acum e timpul în suflete să laşi, din Slava Cerului,
Din iubirea Slavei Lui.”

,,Sunt destui oameni care ne vorbesc ceea ce este. Dar ne-ar trebui câţiva care să ne spună cum ar putea fi.” (Robert Orban)


                                                                                                 SORIN GIURGIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu