marți, 12 noiembrie 2013

Meditatia saptamanii: Noi, banii si cele doua lumi



Domnul Isus ne vorbeste despre Imparatia lui Dumnezeu in contrast cu Imparatia lumii. Augustin ne prezinta Cetatea lui Dumnezeu si Cetatea lumii, iar John Bunyan arata ca drumul crestinului este dinspre Cetatea pierzarii spre Cetatea lui Dumnezeu. In cartea ,, Zvonurile altei lumi”, Philip Yancey surprinde atarnarea noastra intre doua lumi, aratand ca dincolo de lumea aceasta cu valorile ei trecatoare, zvonurile celeilalte lumi ne cheama la o altfel de viata, cu altfel de valori.

In lumea de aici, daca ai bani usile ti se deschid, palariile se pleaca in fata ta, si oamenii scrasnesc din dinti la realizarile tale. In lumea de aici, banii pot cumpara aproape totul. Banii pot ingropa gropile din caracterul tau.

Insa din perspective celeilalte lumi, ne este de ajuns painea cea de toate zilele, ce sa  mancam  si ce sa imbracam. Deoarece Banca Cerului nu falimenteaza niciodata, iar  rugina si hotii nu ajung niciodata acolo, prioritatea Imparatiei este tot ce conteaza. Acolo conteaza mai mult un nume bun decat o mare bogatie, mai bine o bucata de paine cu pace, decat o casa plina de bunatati, dar cu cearta. Zvonurile celeilalte lumi ne soptesc ca saracul, orfanul si vaduva nu sunt gunoaie peste care sa calci cu bocancii, sau nici macar o masa de manipulare pe care sa o duci de nas cand vrei si unde vrei. Cand ii primesti pe ei, il primesti pe Isus, cand le dai lor ii dai lui Isus.

Noi, banii si cele doua lumi. Lentila Cerului ne va face sa masuram corect pretul acestei lumi. Indragostirea de Dumnezeuul cel viu, minunat, bun si vesnic, va face ca celelalte iubiri sa nu mai conteze. Alegerea este a noastra.

                                                                            Sorin Giurgiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu