vineri, 23 iulie 2010

Noi stim ce suntem, dar nu stim ce putem fi

Vorba lui Shakespeare … Stim – sau cel putin credem că stim – ce suntem, eventual stim ce am vrea să devenim – dar ce am putea fi e ceva dincolo de capacitatea noastră de percepere. Suntem limitati!

Stim ce suntem si ce am vrea să fim - si totusi de foarte multe ori renuntăm să mai ajungem acolo unde ne-am dori. Câteodată e doar foarte greu, altă dată avem piedici si ne e frică să mai încercăm, dar de cele mai multe ori pur si simplu renuntăm. Ne pierdem undeva pe drum. Încercăm, luptăm … si la un moment dat gata, am pus armele jos si ne predăm!

Nu despre asta vreau să vă vorbesc. Suntem poate nemultumiti de ceea ce suntem si ne-am zbuciumat zadarnic să ne rupem de starea noastră. Eu vreau să vă vorbesc despre Cineva care stie ce putem fi! Există Cineva care vede dincolo de masca pe care ai afișat-o, dincolo de scena pe care joci … si cel mai important El vede ce poti deveni. El nu priveste la zdrentele tale, la viata ta decăzută, la viata ta ascunsă, ci EL vede dincolo de toate acestea - si stie că ai putea deveni altceva, cineva – trebuie doar să iei o decizie, să te ridici si să pornesti înspre-acolo.

Trebuie să stii că nu e un drum simplu, nu pe-alocuri vor fi încercări, vor fi ispite, vei auzi soapte care îti vor spune să renunti că viata înspre care ai pornit nu e pentru tine, că ai fost prea jos să mai ajungi undeva. Trebuie doar să ai încredere că Cel ce stie ce poti deveni va fi lângă tine pas cu pas si te va sprijini. Chiar si atunci când nu-i vei auzi vocea, îi vei simti prezenta si vei stii că El nu te-a părăsit.

Toată ideea este să te încrezi pe deplin în ceea ce vede El. Toate firele colorate ale vietii tale se tes în mod miraculor - si de multe ori stai să te întrebi care e rostul unor situatii din viata ta – dar nu uita că tot ce vedem noi e doar spatele tesăturii. Există însă cineva care vede exact modelul… sau vede ce trebuie să ajungă!

Vei îndrazni?!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu