sâmbătă, 2 octombrie 2010

Cine-i Tatal tau?

Era prima zi de scoala al unui nou an scolar. Copiii ieseau zburdand pe poarta scolii fericiti ca a trecut si prima zi. Zambetul se vede de la distranta pe fetele lor eliberati de povoara si emotiile noului inceput. Fiecare mergea spre casa lui cand sase dintre ei au observat ca merg in acelasi cartier, asa ca fiecare cu ghiozdanul in spate a pornit vesel spre casa. In drumul lor au facut cunostinta si au inceput incet-incet sa povesteasca intamplari si pozne din prima zi de scoala.

Dupa povesti interminabile, au ales un subiect diferit. Au decis ca in “drumetia” lor pe jos pana acasa sa discute fiecare despre tatal lui.

Primul din ei inspirand adanc si cu pieptul in fata zice:

-Tatal meu e politist. Ori de cate ori colegii sau oricine ar fi, imi fac vreo nedreptate eu ii spun repede la tata si el vine si imi face dreptate.

Nelasand sa treaca timpul atat de pretios, al doilea copil auzindusi colegul, incepe si el sa spuna:

-Tatal meu e medic. Eu orice patesc si daca sunt bolnav stiu ca el face tot ce poate sa ma insanatosesc.

Al treilea copil isi face si el curaj si incepe sa zica:

-Tatal meu are magazin alimentar. Orice imi trebuie oricand sa mananc stiu ca imi da.

Al patrulea copil auzind povestile celorlalti zice si el.

-Tatal meu are o slujba oarecare dar stiu ca orice as face eu bun sau rau el e dataor sa ma ierte pentru ca e tatal meu. Si de aceea pot sa fac orice si el ma iarta.

Penultimul copil din grupul celor sase, ia cuvantul mai mandru ca toti si zice cu glas tare si ingamfat.

-Tatal meu e bancher. Si acum e la banca si lucreaza sa faca bani sa-mi pot cumpara tot ce-mi doresc. Imi da oricati bani vreau oricand. El e cel mai tare tata din lume.

Auzand fiecare ce a avut de spus cei cinci copiii isi indreapta privirile spre al saselea din ei. Si toti in cor intreaba:

-Cine-i tatal tau?

Dupa o perioada de tacere copilul zice:

- Eu…, eu nu am tata aici pe pamant. Dar inainte sa plece tati m-a invatat ca am in ceruri mai mult decat un Tata. Mi-a spuns ca acolo sus, exista un Tata bun, care ma vegheaza mereu. Daca sunt bolnav sa-I cer Lui sanatate si rabdare iar daca nu o primesc, stiu ca viata e mai mult decat sanatatea. Daca nu am bani sa stiu ca El are mai mult decat toti banii lumii, iar daca nu primesc bani stiu ca a fi bogat inseamna mai mult decat a avea bani. Cand mi-e foame sa-I cer Lui painea in fiecare zi, iar daca vre-odata nu am paine stiu ca a fi satul inseamna mai mult decat a avea paine. Cand gresesc merg inaintea Lui si-I cer iertare, dar stiu ca L-am suparat si ma rog sa nu mai fac. Iar daca sunt nedreptatit ma rog sa ma incred in El ca la El e dreptatea deplina.

Asta-i TATAL meu.


Paul O.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu