miercuri, 4 decembrie 2013

Indiferenta!


Uneori adoptam aceasta stare de indiferenta pentru lucrurile care merita toata atentia noastra, si atunci cand ar trebui sa acordam indiferenta, ne dovedim interesul pentru anumite lucruri.
Cum putem sa fim indiferenti la toate lucrurile pe care Dumnezeu le-a facut pentru noi? La creeatia Sa ? Cum putem sa fim indiferenti la Jertfa pe care Dumnezeu a lasat-o pentru noi, adica pe Fiul Sau, pentru ca noi sa putem avea viata in moartea Lui ?  Cum putem sa fim indiferenti cand vedem ca o persoana din jurul nostru are nevoie de ajutorul nostru, iar noi stam cu mainile incrucisate asteptand ca altcineva sa faca ceea ce noua ne-a fost aratat sa facem ? Suntem adeseori indiferenti la toate aceste lucruri, dar ne indreptam atentia inspre lucruri spre care ar trebui sa privim cu indiferenta. Lumea aceasta ofera atatea metode ’’de a fi fericit’’, iar noi privim de multe ori inspre ele cu admiratie, cand ar trebui sa fim indiferenti, si sa privim spre lucrurile pe care Dumnezeu ni le ofera pentru a ne face fericiti. Este mai usor sa privim inspre lucrurile acestei lumi, care ofera placeri de moment, decat sa privim la toate lucrurile pe care Dumnezeu le-a facut pentru noi si sa ii multumim, acestea ne vor oferi satisafctie pentru o Vesnicie. Cel rau ne va arata intotdeauna avantajele lucrurilor pe care ni le ofera, dar dincolo de acestea s-ar putea ascunde prapastii uriase din care n-am mai putea iesi. Dupa toate acestea urmeaza ceea ce el nu ne va spune niciodata si anume judecata.   Atata timp cat ne incredem in Dumnezeu, il slujim cu devotament nu ne va parea rau, nu vom avea nimic de pierdut, din contra vom avea de castigat. Nu este usor sa mergem pe drumul cel bun, dar este frumos. Lumea aceasta incearca sa ne atraga in capcanele ei, dar cu Dumnezeu vom putea sa biruim mereu pentru ca El este o stanca de adapost pentru noi, este Prietenul nostru, Tatal nostru. Noi suntem fii de Dumnezeu daca facem voia Sa.
Sa nu fim indiferenti la lucrurile pe care Dumnezeu le-a facut pentru noi si sa fim indiferenti la lucrurile lumii acesteia care ne duc inspre pierzare. Mai bine sa traim aici pe pamant cu Dumnezeu, decat sa traim o vesnicie cu Satana.
                                                   
                                                             Andrada Giurgiu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu