sâmbătă, 21 decembrie 2013

Meditatia saptamanii - Siguranta si increderea crestina

          
     Care sunt factorii care lucreaza la siguranta si increderea crestina? Raspunsul este simplu: Duhul Sfant si Cuvantul lui Dumnezeu. De obicei, Duhul Sfant foloseste Cuvantul lui Dumnezeu pentru a aseza increderea in inima celui credincios. Seninatatea credintei este un aspect care variaza mult de la un credincios la altul. El depinde uneori si de factori individuali ca sanatatea, atitudinea fata de lucrarea Domnului, nivelul de maturizare crestina si chiar de ... temperament. Fiecare caz trebuie cercetat in parte, inteles temeinic si tratat specific. Sa nu ne grabim niciodata sa credem ca indoiala este intotdeauna pacatoasa; uneori ea nu este altceva decit o manifestare a unei credinte care urca spre trepte mai inalte.
     Noul Testament este plin de astfel de pasaje.  
     Matei ni-L prezinta pe Domnul Isus zicind:
  “Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Mine, caci Eu sint bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara” (Mat. 11:28-30).
     Marcu ni-L prezinta spunand:
“De aceea, va spun ca, orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea. (Marcu 11:24).
      Si nimeni nu trebuie sa uite promisiunea Domnului:
“Si pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara” (Ioan 6:37).
Duhul Sfint ia toate aceste promisiuni ale Scripturii si le aseaza in inimile celor ce cred, aducandu-le siguranta mantuirii si increderea in lucrarea desavirsita a lui Hristos. Cel ce este bintuit de indoieli are nevoie sa citeasca Biblia si sa se roage Domnului pentru credinta.
      Pe masura cresterii in maturitate, crestinul creste si in adincimea relatiei personale cu Dumnezeu, devenind din ce in ce mai  mult asemenea unui copil care stie ca se poate increde in mod desavirsit in bunatatea si puterea Tatalui sau.
          
                                                                            Relu Griguta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu