luni, 23 noiembrie 2009

Provocarea saptamanii...



" Cine mai are rabdare?"



Tineri sau mai putini tineri, impulsivi sau mai molatici, in trafic, la scoala, la serviciu sau in alte ipostaze ale vietii cu totii avem nevoie de rabdare...

Ai stat cu-adevarat sa te analizezi cata rabdare ai? Poate-ti sunt mai mult decat familiare expresiile de genul: "Vai, ca nu mai vine odata!" "Da' cat sa mai astept?" si alte exprimari care scot la iveala lipsa acestei virtuti-rabarea.

Te provoc dragul meu saptamana aceasta sa analizezi situatile in care iti este pusa rabdarea la incercare neuitand sa vezi si acele momente in care pui tu rabdarea altora la incercare. Faci fata cu brio acestui test? Intr-o lume dominata parca de stres cred ca unul fiecare avem nevoie de indelunga rabdare.

As vrea sa privim la doua versete din Cuvantul Lui Dumnezeu, din Biblie si sa ne autoanalizam comportamentul nostru vis-a-vis de rabdare si sa cerem Domnului sa avem aceasta virtute in vietile noastre.

Iacov 1:4 "Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi, şi să nu duceţi lipsă de nimic."

Proverbele 19:11 "Înţelepciunea face pe om răbdător, şi este o cinste pentru el să uite greşelile."

Astept cu drag parerea ta.
Un articol de Paul O.

7 comentarii:

  1. Amin! cred ca avem multa nevoie de rabdare! multumesc pt indemnul acesta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar, rabdarea este un lucru care ne lipseste din ce in ce mai mult, aceasta ne este incercata mereu, iar uneori cedam...
    Frumos articolul:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca rabdarea este o chestie de alegere. De multe ori ma opresc, si ma intreb: da ce rost are sa ma enervez ca ala s-o bagat cu masina in fata mea, sau ca am de asteptat nu stiu-unde. De cele mai multe ori functioneaza. Un alt remediu pentru a putea rabda, este sa te odihnesti atunci cand esti obosit.

    RăspundețiȘtergere
  4. maulllll...ce poza ai pus!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. auzim destul de des predici si indemnuri despre rabdare si importanta rabdarii, si cu toate acestea rabdarea si indelunga rabdare pare din ce in ce mai greu de trait, de dovedit.
    daca privim in Scriptura vedem ca in ciuda tuturor piedicilor care ne stau impotriva, rabdarea este un lucru de maxima importanta, unul dintre versetele care intaresc acest lucru este Luca 21:19.
    daca ne pierdem rabdarea in trafic, la munca, acasa, la ghiseul vreo unei banci, sau intr-o aglomeratie care nu ne permite sa inaintam cu toate ca deja am intarziat, atunci ce v-om face in momente asemanatoare cu cele din Luca 21:11-18.
    Dumnezeu sa ne ajute ca acele clipe sa ne gaseasca pregatiti cu rebdare, dragoste si bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mac McCleary spunea: Răbdarea este ceva ce admiri la şoferul din spatele tău şi dispreţuieşti la cel din faţa ta.
    ... un creştin fără rabdare? O candelă fără untdelemn!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere