vineri, 9 iulie 2010

Acordeonul, pasiunea mea.


Cateva intrebari despre pasiunea lui Ionut...


--> -->
  1. De cand ai inceput sa inveti sa canti la acordeon?
Dorinta mea de a canta la acordeon s-a nascut inca de cand eram mic si “exersam” cu un acordeon pe masura mea si a capacitatilor mele. La sfarsitul anului trecut mi-am achizitionat acordeonul si de atunci am inceput sa invat sa cant mai serios.

  1. Ce te-a determinat sa alegi acest instrument?
Nu stiu daca exista un motiv care m-a determinat sa aleg acest instrument, pur si simplu imi place.

  1. Ce persoana admiri in cantatul la acordeon?
Imi plac mai multe persone din muzica crestina, dar sunt doua persoane pe care le admir cu adevarat in cantatul la acordeon si anume PUIU CHIBICI si OTNIEL STIRB.

  1. Fiecare visam la un “Doxa” in domeniul lui, pentru tine, care este modelul suprem de acordeon?
Intr-adevar,fiecare visam la o pricepere in ceea ce face,iar in cazul meu, imi doresc sa fiu cat mai bun si sa laud cat mai mult pe Dumnezeu. Modelul suprem de acordeon, in conceptia mea, este Weltmeister, dar si Hohner.

  1. Care a fost cel mai greu moment de cand te-ai apucat de invatat?
In orice lucru, cel mai greu moment este inceputul. Pot sa spun si eu ca inceputul a fost cel mai greu, dar cand faci un lucru din placere, totul devine mai usor.

  1. De unde te inspiri si inveti ca canti?
Internetul mi-a fost de mare ajutor la inceput, dar si acum. Organizarea orchestrei la noi in biserica aduce completari in sursa mea de inspiratie.

  1. Ce spun prietenii/cunoscutii despre pasiunea ta?
Cei care inteleg ce inseamna sa lauzi pe Domnul cantand la un instrument au o parere buna si ma sustin si abia asteapta sa cantam impreuna.

  1. Ce parere ai despre initiativa de a se organiza o orchestra?
Mi se pare un lucru foarte bun,mai ales ca astfel, am posibilitatea de a ma pregati cu un cunoscator in tainele acordeonului si imi doresc ca lucrarea Domnului sa ia avant.

  1. Ce planuri ai pentru viitorul apropiat, dar cel mai indepartat.
Atat pentu viitorul apropiat cat si pentru cel indepartat imi doresc acelasi lucru: sa invat cat mai repede si sa cant,cat mai mult.


Tu ce pasiune ai?

L-a intrebat, Paul

5 comentarii:

  1. as vrea sa precizez ca acordeonul nu este un instrumet

    RăspundețiȘtergere
  2. ACORDEÓN, acordeoane, s.n. Instrument muzical portativ cu burduf, claviatură și butoane, ale cărui sunete se produc prin vibrația unor ancii metalice. (Definitia din DEX) Astept si alte definitii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana una alta, frumoase intrebari , frumoase raspunsuri. Felicitari si Domnu sa te binecuvanteze Ionut, si sa ajungi tot mai departe la cantatul cu acoredeonul! Nu te da batut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ionut ma inveti si pe mine cu acordeonul?

    RăspundețiȘtergere