miercuri, 2 decembrie 2009

Intalnire de tineri la Rogoz


Slujire sau surogat

Cu bucurie constat ca tinerii din vremea aceasta cauta partasia si nu rateaza ocazia de a se revedea cu prietenii in cadrul intalnirilor de tineret.
Dupa ce tinerii din Rogoz au fost prin alte biserici la intalniri de tineret, si-au exprimat dorinta de a fi tinerii-gazda a unei intalniri. Sub indrumarea lui Florin Pop si a sotiei lui, Nicoleta, au discutat, au planificat, au chemat si…
Vineri 27 noiembrie 2009, prin ajutorul Celui Atotputernic ne-am intalnit pentru un popas spiritual in jurul cantarilor de lauda, a poeziilor si a Cuvantului Sfant. Tineri din Cernesti, Fanate, Ciocotis, Trestia, Razoare, Inau, Tg. Lapus, Suciu de Jos, Fantanele, Baia Mare si Rogoz au ocupat in mare parte cele 160 de scaune din sala.
In cantare ne-au condus tinerii din Cernesti iar mesajul scripturii a fost rostit de fratele Inu (Gherasim Magda). Au mai slujit: Lidia (Ciocotis) cu o poezie, Roxana Pop (Tg. Lapus) o cantare, Samuel Cornea (Baia Mare) cu o poezie si o cantare si Florin Pop (Rogoz) cu o marturie si un indemn la rugaciune.
N-am stiut ce va predica Inu, dar cu 15 minute inainte sa inceapa partasia mi-a marturisit ca a avut o lupta grea cu sine insusi sa accepte mesajul cu care l-a impovarat Domnul. Calauzit de Duhul a rostit un mesaj intitulat: Slujire sau surogat sau altfel Slujind Domnului sau facand figuratie avand ca text de baza Geneza 4: 1-7. A subliniat faptul ca prin orice lucru pe care il facem putem sa slujim Domnului. Astfel, fie ca e vorba de scoala, de locul de munca, de indatoririle gospodaresti sau orice alta activitate, noi putem sluji Domnului sau putem doar sa facem figuratie. Ce e mai dureros e ca adesea slujba din casa Domnului pentru multi e doar o forma de slujire si ne lipseste motivatia si atitudinea de slujitori ai Domnului. Mesajul a avut menirea sa ne constientizeze de felul in care slujim si totodata sa ne cheme la slujirea adevarata.
Spre final ne-am unit intr-o rugaciune de smerenie, de cainta si de recunostinta la adresa Domnului Isus pentru ca prin dragostea Lui am primit har.
Seara s-a incheiat cu o gustare printre imbratisari, revederi si discutii.

Pentru toate Ii dam slava Lui!



Relatare de:Emil Burdetiu

2 comentarii:

  1. Domnul sa va binecuvinteze...si sa faceti cat mai multe intalniri de genu` !...

    multa pace!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne-am bucurat cu tinerii de la Rogoz si nu numai, in prezenta Domnului care ne-a vorbit inca odata ca slujirea noastra TREBUIE sa fie autentica, din toata inima si in smerenie. El sa ne ajute pe toti ca intr-o lume a falsurior sa fim AUTENTICI pentru Hristos!

    RăspundețiȘtergere